Zo verbeter je je conditie!

Sta jij weleens hijgend bovenaan een hoge trap? Of heb je moeite om je kinderen bij te houden tijdens het buitenspelen? Voor veel mensen is dit herkenbaar, maar gelukkig kun je je conditie met sporten al snel verbeteren. Cardiotraining zorgt voor een betere conditie en je verbetert je uithoudingsvermogen. Met de juiste trainingen ga je binnenkort weer als een speer die trap op.

Een goede conditie heeft een positief effect op je lichaam en geest. Zo zal een goede conditie zorgen voor een beter uithoudingsvermogen, verhoogde weerstand en minder kans op hart- en vaatziekten. Sporten is de basis voor het krijgen én behouden van een goede basisconditie. Wil jij je conditie en je fysieke uithoudingsvermogen verbeteren? Ga dan eens aan de slag met cardiotraining.

Wat zijn de trainingsmogelijkheden?

Cardiotraining

Het is belangrijk dat je een trainingsvorm kiest die bij je past. Zo heb je meer plezier in je training en is de kans veel groter dat je het langer volhoudt. Zo kun je bijvoorbeeld mee doen met de bootcamps, deze lessen zijn gericht op 1 minuut trainen en 15 seconde rust. Hierdoor blijft je hartslag hoog waardoor je sneller vet verband en je je uithoudingsvermogen steeds verbeterd. 

Probeer eens een nieuwe groepsles

Wil je je conditie en uithoudingsvermogen verbeteren of wil je de nodige kilo’s afvallen, maar doe je dit liever niet alleen? Dan is één van onze conditiegroepslessen ideaal. Onder begeleiding van een enthousiaste groepslesinstructeur werk je met de hele groep aan een betere conditie. Heb je al een een On The Move Workout geprobeerd? Dat is nog eens effectief aan je conditie werken!

Bekijk hier al onze groepslessen die je helpen om je conditie te verbeteren. 

On The Move Workout

Ben jij klaar voor het échte werk? De On The Move Workout is een ideale manier om je conditie en algehele fysieke gezondheid te verbeteren. Met deze workout zorg je iedere keer weer voor een uitdagende en gevarieerde manier van trainen. Zo kun je wisselen qua intensiteit, maar ook qua ‘omgeving’.


Tips om je conditie op te bouwen!

Om snel een goede conditie op te bouwen is het van belang dat je tijdens je training je grenzen verlegt. Dat is niet altijd even makkelijk. Je zal aan het begin moeten pushen om verbetering in je conditie te merken, maar met deze tips gaat het je zeker lukken!

1. Verleng je training iedere keer met 5 minuten of voer de intensiteit bij iedere training op.

2. Ook regelmatig afwisselen van oefeningen is van belang bij het verbeteren van je conditie. Wissel bijvoorbeeld de Full Body Workout eens af met de Body Weight Workout. Zo train je toch je hele lichaam maar dan met andere oefeningen, de ene keer met gewichten en de andere keer op eigen lichaam gewicht.

3. Ben je niet zo van de lange trainingen? Probeer ook eens een interval training waarbij je de intensiteit tijdens je training afwisselt. Met een HIIT training (High Intensity Interval Training) verbrand je in een relatief korte tijd meer calorieën dan met een reguliere cardiotraining. Ben je benieuwd hoe je dit het beste kunt uitvoeren? Vraag dit gerust aan één van de trainers of stuur ons een berichtje.

4. Een goede warming-up en cooling-down zijn bij conditietraining van groot belang. Bouw daarom je training 5-10 minuten op in een rustig tempo en sluit je training hier ook weer mee af. Vergeet tot slot niet om je lichaam voldoende rust te geven om te herstellen. Bouw je trainingen langzaam op en neem minimaal 1 dag rust tussen je trainingen. Op deze manier behaal je het beste resultaat.

Ben je er helemaal klaar voor om jezelf in het zweet te werken? Breng dan snel een bezoekje aan onze app om jouw proefles in te plannen!