Herfstdip? Ga bewegen!

Het is grijs, grauw en als je naar buiten kijkt vraag je jezelf maar een ding af: hoe voelt de zomer ook alweer? Een herfstdip in volle glorie! Je bent snel moe, eet meer dan normaal en hebt minder zin om dingen te ondernemen. Sterker nog, bewegen überhaupt kost je al veel moeite. Terwijl sporten JUIST zo belangrijk is!

Van zomer naar herfst.

Zo’n herfstdip komt eigenlijk vooral door het gebrek aan daglicht. Want door voldoende daglicht maakt je lichaam cortisol aan - het hormoon dat nodig is om je wakker, stressbestendig en gefocust te houden. Daarnaast maakt je lichaam vitamine D aan in de zon. Dit draagt bij aan een goed humeur, sterke botten en tanden en het is ook belangrijk voor je immuunsysteem. Korte dagen is minder zon en minder zon betekent dat je last kunt krijgen van herfstdip-symptomen. 

Nu is het niet altijd even gemakkelijk om de zon op te zoeken, dus wat kun je nog meer doen?

Blijf in beweging!

Je had het niet van ons verwacht misschien, maar wij zweren bij voldoende beweging! Sporten stimuleert je bloedsomloop en maakt endorfine vrij in je hersenen. Dat is nou precies wat je nodig hebt om je relaxed te voelen, maar geeft je ook een energie boost. Het is dus niet alleen heel gezond om voldoende te sporten, je wordt ook nog eens een blijer en gezelliger mens. Een intensieve training zoals een flinke hardloopsessie of een bootcamp werken het beste.

Kom samen sporten!

Juist op momenten dat je eigen motivatie wat minder is helpt het vaak om samen met een vriend of vriendin af te spreken om te gaan sporten. En het is ook nog eens extra gezellig ook! Een leuke manier om elkaar zo te motiveren en toch fit te kunnen blijven in de herfst.

Wil je samen komen sporten bij FITTURE? Bekijk hier dan het FITTTURE Friends aanbod.