Kook zelf!

Daarmee bedoel ik “bereid je eten zelf”. Doordat je zelf je eten klaar maakt, weet je ook wat er in gaat. Dit betekend dat je ook je eigen sauzen het beste zelf kunt maken.

Neem bijvoorbeeld ook een zelf gemaakte lunch en tussendoortjes mee naar werk, wat ook weer scheelt in de portemonnee maar ook qua koolhydraten en vetten! Je weet ook op dit moment wat je in je mond stopt.

Wees bewust van wat je eet, dit is ook er belangrijk voor het behalen van jouw doelen!

Tip: zorg dat je genoeg vezels en gezonde vetten binnen krijgt. Dit is zowel belangrijk bij het afvallen als bij het aankomen! Vezels en gezonde vetten (onverzadigd vet) zorgen voor een goede spijsvertering, goede werking van de darmflora, zorgen voor een verzadigd gevoel en verminderen het risico op hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en darmkanker.

Voorbeelden van Vezelrijke producten: groente, fruit, aardappelen (beperkt), volkorenbrood, ontbijtgranen, peulvruchten en noten.

Voorbeelden van onverzadigd vet: noten, vette vis, plantaardige oliën zoals zonnebloem, soja, en olijfolie, en margarine en halvarine gebaseerd op plantaardige olie. Omega 3 en 6 zijn voorbeelden van (meervoudig) onverzadigde vetten.

Mijn advies:

Onverzadigd vet: Voor een man die 2500 kilocalorieën per dag eet, is dit tussen de 8 en 33 gram. Voor een vrouw die 2000 kilocalorieën per dag eet, is dit tussen de 7 en 27 gram per dag!

Vezels: Voor een volwassen vrouw is de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vezels 30 gram, voor een man is dit 40 gram.

Ben jij benieuwd hoeveel jij daadwerkelijk elke dag binnen krijgt? Maak dan eens gebruik van een eetmeter zoals Myfitnesspall! Zo krijg je een mooi beeld van jouw innamen en op basis van deze informatie kan je jezelf beter richten op resultaat